Elefanten

Montessoriförskolan Elefanten är föräldrakooperativ beläget i ett charmigt sekelskifteshus mitt i centrala Sigtuna. Här finns 23 barn mellan 3-6 år och våra fyra fantastiska och engagerade pedagoger.

Elefanten startade 1993 och är ett föräldrakooperativ som drivs som en ideell förening. Förskolan är belägen i ”Röda skolan” i centrala Sigtuna. Huset var ett av de första att byggas som skolhus och har fungerat som förskola och skola sen lång tid tillbaka. Vi har 23 barn i åldrarna 3-6 år. Förskolan är öppen helgfria vardagar 07.30-17.00.

Engagerad personal
Vår personal är engagerad och det pedagogiska arbetet bedrivs utifrån Maria Montessoris pedagogiska principer i samklang med förskolans läroplan. Lärarna uppmuntrar och hjälper varje barn att utvecklas genom att uppmuntra barnet att välja aktiviteter och material anpassat efter mognad och intresse.

Elefanten har fyra mycket erfarna lärare: två montessorilärare, en montessoriassistent och en förskollärare. Personalomsättningen är mycket låg.

Karin har arbetat på Elefanten sedan VT 2012. Hon är förskolechef och utbildad montessorilärare.
Serina är utbildad montessorilärare och har arbetat på Elefanten sedan 1999.
Elisabet är utbildad förskollärare och har arbetat på Elefanten sedan 1997.
Ulrika som är utbildad montessoriassistent och barnskötare, har arbetat på Elefanten sedan dess start 1993.